Press enter to begin your search
707.823.4899
Lic. #52113
6791 Sebastopol Ave #140
Sebastopol, CA 95472

LEFF Award-Winning Home Remodel: BEFORE and AFTER photos

See Before/After images of Oakmont, CA NARI "Remmie" Award-Winning Project by LEFF Construction Design Build

LEFF Award-Winning Home Remodel: BEFORE and AFTER photos

Click the Image to See BEFORE and AFTER Photos of this 2017 NARI Award-Winning Home Remodel

Award-Winning Home Remodel by LEFF. Click the image to see all BEFORE/AFTER photos of this award-winning project.

Click the image to see all BEFORE/AFTER photos of this award-winning project.

The entire LEFF Team of architects, engineers, designers and expert field crew contributed their vast talents and skills to this award-winning home remodel project in the Oakmont Village of Santa Rosa, CA. On April 26, 2017, the project won the NARI “Remmie” Award for Best Whole House Remodel Over $1M. It was one of two First Place NARI awards handed to Dave Leff, CEO of Leff Construction Design Build that evening. Everyone here at LEFF was honored to represent Sonoma County and the North Bay in the regional NARI competition (other regions included San Francisco and the East Bay). With this win, the project now qualifies for entry into the national competition (the CotY Awards). NARI Remmie Winner LEFF Construction Design Build

Judges comment about this award-winning project:

“It is evident throughout the project that the needs of the clients were met in spectacular fashion. The obstacles were great and the solutions were greater. Congratulations on a great project!”

PROJECT SUMMARY:

The clients purchased this 2,350 square foot home for their retirement with the knowledge that it would need a complete remodel. They had moved from a much bigger home and although they wanted to downsize some, they needed a larger home than what they bought. The new home was in a neighborhood with a restrictive zoning ordinance that didn’t allow an increase in the building footprint of more than 210 square feet. Our design solution was to excavate under the house enough to create a full-height lower level of 1,500 square feet and add a smaller, two-story addition of 207 square feet. 

The existing house was built in the 1960’s and had most of the original finishes still in place. It had good bones but needed a full remodel with newer, high-quality finishes in order to become the beautiful showpiece of our clients’ dreams.

The clients had specific goals in addition to the increase in floor area. In anticipation of their own aging and that of their friends, the home had to be made completely barrier-free for their less mobile or wheelchair-bound friends and family members. To accommodate overnight visitors, a guest suite was designed and built in the new lower-level. Because the main living areas did not allow a full view of the outside views, the design included rebuilding the main roof structure with a wall of windows, allowing for an unobstructed view of the local mountains. A full connection between the interior and exterior spaces for entertaining and gardening was important to them so a larger deck and more accessible entries to the backyard were added. These clients found a neighborhood, a property and a view that was exactly what they wanted with a house that didn’t meet their needs. An extensive remodel was all that was missing.

(To see all images from this project, see the Portfolio here.)

Read about the LEFF Team, here.

No Comments

Post a Comment